Vrachtwagen met beer gekanteld op A12 in Puurs

Op de A12 in Puurs is in de richting van Brussel een vrachtwagen in de gracht terechtgekomen en gekanteld. De chauffeur raakte niet gewond, maar de tank - waarin zo'n 30 ton uitwerpselen zit - raakte wel lek. Intussen zijn alle rijvakken opnieuw vrij nadat de hele weg was afgesloten voor de takelwerken.

Het ongeval gebeurde iets voor 7 uur. Vermoedelijk is de vrachtwagenbestuurder in slaap gevallen. Hij kwam zo met zijn voertuig rechts van de A12 in de berm terecht, reed een duiker in de gracht helemaal stuk en belandde uiteindelijk op zijn dak.

De tankwagen van de vrachtwagen was geladen met 30 ton beer, maar omdat het om een natuurlijk product ging, was er niet meteen gevaar voor het milieu. Er was ook maar sprake van een kleine scheur in de tankwagen. Ook de mazouttank was gescheurd.

Een andere tankwagen van de firma kwam ter plaatse om de mest over te pompen. De brandweer van Puurs damde de gracht af om te vermijden dat de vervuiling zich verder kon verspreiden. Daarna probeerden ze de vrachtwagen te takelen zonder dat er verder mest lekte, belangrijk omdat er in de buurt een waterzuiveringsstation is.