VS trekken troepen terug van Jemenitische basis

De VS hebben om veiligheidsredenen troepen teruggetrokken van de luchtmachtbasis al-Anad in het zuiden van Jemen, zo heeft een Jemenitische militaire bron bekendgemaakt. In de regio woeden er gevechten tussen het regeringsleger enerzijds, en separatistische stijders en Al Qaeda anderzijds.

De Amerikaanse troepen zijn vrijdagavond laat naar een "onbekende bestemming" vertrokken. Ook zijn door Amerikanen opgeleide Jemenitische antiterreureenheden vanuit al-Anad geëvacueerd.

Verwikkeld in een machtsstrijd met de sjiitische Houthi-rebellen heeft de Jemenitische president Abd Rabu Mansour Hadi zaterdag de zuidelijke stad Aden, waarheen hij vorige maand is gevlucht, tot tijdelijke hoofdstad van het land uitgeroepen. De Houthi's controleren de officiële hoofdstad Sana'a.