"Derde dader aanslag in Tunis nog voortvluchtig"

Volgens de Tunesische president Beji Caid el Sebsi is er nog een derde dader van de aanslag op het Bardo-museum in de hoofdstad Tunis voortvluchtig. Tot nu toe spraken de autoriteiten steeds van twee daders. Zij werden woensdag bij de aanslag door de politie doodgeschoten.

"Er waren zeker drie daders. Twee werden gedood, maar nu is er nog een op de loop", aldus de president van Tunesië op de Franse radio Europa 1. "Hij is nog op de vlucht, maar ver zal hij niet komen."

Gisteren lanceerde het Tunesische ministerie van Binnenlandse Zaken een opsporingsbericht tegen een zekere Maher Ben Mouldi Kaïdi, een "gevaarlijk terroristisch element (...) dat wordt gezocht in het kader van de terreuroperatie". Het is niet meteen duidelijk of hij de derde dader is van de aanslag.

De afgelopen dagen zijn bij verschillende razzia's al meer dan 20 verdachten opgepakt. Tien daarvan worden verdacht van rechtstreekse betrokkenheid. De aanslag werd opgeëist door terreurgroep IS.

Bij de aanslag op het Bardo-museum in de Tunesische hoofdstad Tunis kwamen woensdag 23 mensen om het leven, onder wie heel wat toeristen. Ook een Belgische vrouw stierf. De aanvallers openden het vuur op toeristen toen die van een bus kwamen. De toeristen werden daarna achtervolgd in de gangen van het museum. Gisteren gaf het ministerie van Binnenlandse Zaken van Tunesië beelden vrij waarop te zien is hoe de daders door het museum lopen.