Bedenkster van de begintune van "Neighbours" overleden

De Britse zangeres en tekstschrijfster Jackie Trent (74) is overleden aan de gevolgen van een longziekte. Trent werkte samen met grote namen als Petula Clark en Frank Sinatra, maar is vooral bekend van de begintune van de populaire tv-serie "Neighbours". Zij bedacht de intro samen met haar ex-man Tony Hatch.
©Rue des Archives/ AGIP VB
Trent en Hatch schreven 400 liedjes.

Voor wie zich het deuntje en de tekst niet meer herinnert:

Trent begon haar carrière als kind toen ze zong voor het Britse leger. In 1960 ontmoette ze haar eerste man, Tony Hatch tijdens een auditie. Het klikte en samen schreven ze meer dan 400 liedjes, onder meer voor Petula Clark en Frank Sinatra. In 1965 stond Trent zelf bovenaan de hitlijsten met "Where are you now".

In de jaren 80 woonden Trent en Hatch in Australië. Daar bedachten ze de begintune voor de Australische reeks "Neighbours". Uiteindelijk scheidden de wegen van Trent en Hatch in 1995. Trent trouwde een tweede keer met Colin Gregory in 2005 en verhuisde naar Spanje.

Het afgelopen jaar hielp Trent nog bij de productie van een musical over haar leven. Die musical loopt van mei in Stoke-on-Trent.

Een extraatje, de verschillende versies van de begintune van "Neighours" op een rij:

Neighbours, everybody needs good neighbours
With a little understanding
You can find the perfect blend
Neighbours...should be there for one another
That's when good neighbours become good friends
Ooh neighbours, should be there for one another
That's when good neighbours become good friends.