De galantste man van dit weekend: agent Gregory

Agent Aubrey Gregory mag zich de galantste man van dit weekend noemen. Hij aarzelde geen moment om een deelneemster aan de Rhodes City Run in Louisville (Kentucky) te helpen. Gregory stapte mee, sprak haar moed in en hielp haar zo over de eindmeet.

Asia Ford kampt al járen met gewichtsproblemen en besloot er onlangs iets aan te doen. Haar man verloor zijn been door suikerziekte en zij begon zich zorgen te maken voor de kinderen. Ford is sindsdien vastberaden om haar kilo's aan te pakken.

Ze wilde dan ook koste wat kost de finish halen van de Rhodes City Run, een loopwedstrijd van 10 kilometer. Ze trainde maanden en tot kilometer 6 ging het goed. Toen kreeg ze ademhalingsmoeilijkheden. En opeens was daar agent Gregory. Hij zag dat ze in de problemen raakte en stopte met zijn auto vlak bij haar.

"Ik wilde niet dat ze opgaf, dus ik stapte uit de auto en zij nam mijn hand vast", doet Gregory zijn verhaal. Ford had nog 4 kilometer te gaan. Hand-in-hand met Gregory en haar zoon stapte ze de tocht uit. Ford behaalde de laatste plaats, maar dat kon haar niet deren. De toeschouwers aan de eindmeet trakteerden haar op luid applaus en gejuich. Gregory kreeg naar eigen zeggen kippenvel.

Zelfs de burgemeester van Louisville, Greg Fischer, zette op zijn Facebookpagina foto's van dit ontroerende moment.  De foto's werden al bijna 4.000 keer gedeeld.

lees ook