Haai doodt Duitse toerist in de Rode Zee

In de buurt van de Egyptische badstad Marsa Alam heeft een haai een Duitse toerist gedood. De haai viel de 52-jarige man aan op een plaats in de Rode Zee waar er veel wordt gesnorkeld en gedoken. Voor de Duitser kon geen hulp meer baten.
AP2013

Volgens de verantwoordelijke van het ministerie van Gezondheid voor de regio van de Rode Zee was de man al overleden toen de reddingsdiensten hem uit het water haalden. "Hij had zijn rechterbeen verloren en overleefde de aanval niet", klinkt het.

In de Rode Zee komen aanvallen van haaien zelden voor. Dit voorval is het eerste sinds een onverklaarbare reeks aanvallen in 2010. Toen werd één Duitse toeriste gedood en drie Russen raakten gewond op minder dan een maand tijd. De vier waren aan het snorkelen in zee in de buurt van de populairste van de Egyptische badplaatsen, Sharm el Sheik. 

In 2009 werd een Franse toeriste gedood door een haai ter hoogte van Marsa Alam, waar dus ook nu de Duitser het leven liet.