Lee Kuan Yew, eerste premier van Singapore, overleden

In Singapore is Lee Kuan Yew overleden, de eerste premier van de Zuidoost-Aziatische stadstaat. Onder zijn leiding groeide de stadstaat Singapore uit van buitenpost van het Britse koloniale rijk tot een wereldcentrum voor handel en financiën. Lee Kuan Yew was al een tijd ziek. Hij werd 91.

"Mijnheer Lee is vanmorgen om 3.18 uur lokale tijd vredig heengegaan in het Singapore General Hospital", luidt het in een verklaring van de Singaporese premier.

Lee, die rechten studeerde in Cambridge, wordt algemeen aanzien als de man die Singapore ombouwde tot een van 's werelds rijkste naties. Hij was de medeoprichter van de People's Action Party (PAP) die al sinds 1969 over de stadstaat regeert en nam de leiding van het land na het afscheuren van Maleisië in 1965.