Schermutselingen aan de beurs in Brussel voor de bekerfinale voetbal

In het centrum van Brussel hebben zo'n 300 supporters van Club Brugge heibel veroorzaakt. Rond de beurs werd er geduwd en getrokken en zijn er ruiten gesneuveld. De politie zette traangas in en heeft enkele mensen opgepakt.

"Er is wat heibel geweest met de politie, meubilair vloog in het rond en er zouden enkele mensen gewond geraakt zijn", getuigt VRT-journalist Jan Gerits ter plaatse.

Daarna heeft de politie iedereen ingesloten voor het beursplein en begeleid naar het metrostation om van daaruit naar de Heizel te gaan.

De supporters hadden weinig truitjes of sjaals van hun favoriete club aan, wat volgens de politie wijst op de harde kern die vooral komt om te vechten. In totaal zijn 20 supporters van Anderlecht administratief aangehouden. Ook 8 supporters van de Nederlandse club ADO Den Haag die Club Brugge kwamen steunen zijn tijdelijk opgepakt. Een supporter van Club Brugge zit in de cel omdat hij geweld gebruikt zou hebben tegen politiemensen.

Straks spelen Club Brugge en Anderlecht de bekerfinale voetbal in het Koning Boudewijnstadion.