Syrische militairen gevangengenomen door rebellen na helikoptercrash

In het noordwesten van Syrië is een helikopter van het Syrische regeringsleger neergestort. Dat gebied staat onder controle van rebellen. Vier bemanningsleden werden door opstandelingen gevangengenomen, een vijfde werd gedood en over het lot van een zesde militair is voorlopig niets bekend.

De Syrische overheid laat weten dat de helikopter een noodlanding moest maken in de buurt van de stad Maarat al-Numan, in de provincie Idlib. De bemanning kreeg af te rekenen met technische problemen.

Op beelden is te zien hoe een grote blauwe helikopter op een rotsachtige ondergrond op de zij ligt, de staart voor een stuk afgebroken. Rebellen zijn het wrak aan het inspecteren.

Aan boord zaten zes mensen. Vier van hen werden gevangen door de rebellen, onder wie leden van het Nusra-front dat gelieerd is aan Al Qaeda. Een vijfde persoon werd door hen doodgeschoten.