Van "Top gear" naar "Top tractor" voor Jeremy Clarkson?

De geschorste presentator Jeremy Clarkson zou alvast niet wachten op de beslissing van de BBC-top over "Top gear". De Britse krant The Sunday Times -waarvoor Clarkson columns schrijft- stelt dat hij een programma wil maken over het leven op het platteland. In 2012 had hij blijkbaar al een gelijkaardig voorstel gedaan.
Countryfile / BBC
Misschien krijgen we dit beeld vaker te zien: Clarkson (rechts) met rubberen laarzen.

Drie jaar geleden stapte Clarkson met zijn idee naar BBC-topman George Entwistle. Maar van dat voorstel kwam niets in huis. Nu de populaire presentator pas volgende week weet wat het lot is van zijn autoprogramma "Top gear", lijkt hij zichzelf alvast werk te verschaffen. Clarkson zou praten met zijn goede vriend (én "Top gear"-producent) Andy Wilman over een reeks documentaires over de landbouw.

"Ik hou van het idee dat ik een landbouwer zou zijn. Maar de landbouw is een complex gegeven. Het is een industrie, maar voor mij is het ook belangrijk dat de gronden mooi blijven", vertelde Clarkson aan Radio Times in 2012. Of het gerucht nu klopt of niet, de Britse pers grapt vandaag maar al te graag over "Top tractor" in plaats van "Top gear".

"Het was een grapje"

Clarkson heeft vandaag ook uitleg gegeven bij zijn uitspraken van vrijdag. Hij noemde op een liefdadigheidsevenement de top van de BBC "fucking bastards" (verdomde hufters). Clarkson spreekt van een "grapje" om meer geld in te zamelen.

Op het event voor het goede doel konden de gasten bieden op een rondje met Clarkson op het testcircuit van "Top gear". Uiteindelijk bracht dat rondje 139.000 euro op. Daar was het om te doen, volgens Clarkson. De keuze van zijn woorden zouden de veilingprijs een boost gegeven hebben.