"FC De Kampioenen 2" eind oktober in de zalen

De film "FC De Kampioenen - Jubilé général" verschijnt op woensdag 28 oktober in de zalen in Vlaanderen en Brussel. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd aan deredactie.be door filmverdeler Marc Punt.
© VRT

Regisseur Jan Verheyen bereidt op dit ogenblik de opnames van de tweede langspeelfilm van "FC De Kampioenen" voor in Thailand. De release van "FC De Kampioenen - Jubilé général" zal plaatsvinden op 28 oktober.

"We willen met de nieuwe film opnieuw een groot publiek bereiken en als het kan de 720.000 bezoekers van "Kampioen zijn is plezant" verbeteren", meldt Marc Punt.

Om in zo veel mogelijk zalen tegelijkertijd uit te komen, is het belangrijk dat de release wordt gepland in een relatief luwe releaseperiode. Eerder werd gedacht aan een latere release, maar in december staan blockbusters als de nieuwe James Bond, Star Wars en Hunger games gepland. Ook de eerste film met de personages van "Safety first" en een nieuwe film van Studio 100 verschijnt in december in de bioscoop.