VRT viert 60e verjaardag Songfestival op 4 april

De European Broadcasting Union viert de 60e verjaardag van het Eurovisiesongfestival met een groots opgezette show met optredens en archiefbeelden. Graham Norton van Britse openbare omroep BBC en Petra Mede uit Zweden presenteren de show die wordt opgenomen in Londen. Peter Van de Veire geeft commentaar bij het feest dat op zaterdag 4 april wordt uitgezonden op Eén om 20.45 uur.

Het Eurovisiesongfestival viert dit jaar de zestigste verjaardag van het event. België is een van de zeven landen die er al van bij de eerste editie in 1956 bij was. Eén zendt op zaterdag 4 april de feestelijke special van de EBU uit.

De jubileumuitzending brengt een mix van Songfestivalklassiekers en opvallende acts uit het recente verleden. Het presentatieduo bestaat uit Graham Norton van de BBC en Petra Mede, de Zweedse die de liedjeswedstrijd in 2013 presenteerde.

Peter Van de Veire geeft tussen de optredens door commentaar bij de archiefbeelden: " Het Eurovisiesongfestival is als de jurk van Eva Daeleman tijdens haar omroepbeurten: iedereen heeft er een mening over. Je bent voor of je bent tegen. Maar het blijft beroeren", aldus Van de Veire.

Onder anderen Conchita Wurst, Emmelie De Forest, Lordi, Johnny Logan, The Olsen Brothers, Anne-Marie David en Dana International zullen het beste van zichzelf geven tijdens het programma.

Meest gelezen