Stad Brussel gaat meebetalen voor parking onder Eurostadion

De Stad Brussel en het Brussels Gewest zullen mee investeren in de parking die onder het nieuwe Eurostadion moet komen. Volgens de website Brusselnieuws.be werd dat bevestigd door het kabinet van minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD).

Het hele stadionproject van projectontwikkelaar Ghelamco werd geschat op 250 miljoen euro. Het kreeg de voorkeur op andere projectontwikkelaars, onder meer omdat er geen cent overheidsgeld bij gemoeid zal zijn. Maar de Stad Brussel en het Brussels Gewest gaan wel meebetalen voor de toegangswegen, het park en dus ook voor een grote parking onder het stadion.

"Omdat die niet alleen voor de voetbalfans zal dienen", aldus Vanhengel. "Er gaat geen geld naar de bouw van het stadion, wel naar de parking. Want die zal ook door ons gebruikt worden. De parking moet de huidige parking C vervangen en zal het tentoonstellingspark bedienen. Ook zal de metro verlengd worden om er een overstapparking van te maken voor pendelaars."

Bij de Brusselse oppositie wordt boos gereageerd. "Dit is een paarswit konijn uit de hoed van Vanhengel", fulmineert Johan Van den Driessche (N-VA), met verwijzing naar Anderlecht, de Brusselse club die in het stadion zal gaan spelen. "Het wordt een hele dure grap, en zo wordt de bouw van het stadion toch gefaciliteerd met overheidsgeld. De Brusselaars zullen mee betalen en dat terwijl altijd is volgehouden dat de overheid geen geld in het stadion zou steken."