Lichaam van Steve Stevaert gevonden in Albertkanaal

Speurders hebben in de vooravond het lichaam van Steve Stevaert gevonden in het Albertkanaal, in Hasselt. Dat heeft SP.A-voorzitter Bruno Tobback bevestigd. De voormalige SP.A-toppoliticus werd vermist sinds vanmorgen. Veel elementen wijzen op een wanhoopsdaad. Eerder vanmiddag waren al de fiets en twee jassen van Stevaert aangetroffen.

Vanmiddag liepen de eerste berichten binnen dat Steve Stevaert vermist was. Aan het Albertkanaal was zijn fiets aangetroffen. Heel snel werd een grote zoekactie opgezet, met politie, brandweer en Civiele Bescherming.

In de loop van de namiddag vonden de speurders twee jassen van Stevaert in het water, een tweede aanwijzing dat er inderdaad iets noodlottigs was gebeurd. In de vooravond detecteerde de sonarboot van de politie de vorm van een lichaam in het water. Weinig later is het lichaam bovengehaald.

Verband met rechtszaak?

Steve Stevaert is voormalig toppoliticus van de SP.A, oud-provinciegouverneur van Limburg en minister van Staat. Hij werd de politiek binnengeloodst door de voormalige SP.A-topman Willy Claes. Zijn bekendste politieke daad is wellicht de invoering van gratis openbaar vervoer voor senioren.

Vanmorgen kwam hij in opspraak toen bekend raakte dat hij zich voor de rechter moet verantwoorden in verband met een klacht over verkrachting. Het Brusselse parket heeft beslist Stevaert te vervolgen.

Stevaert zelf viel naar eigen zeggen helemaal uit de lucht over de beslissing van de raadkamer om hem door te verwijzen. Het is niet ondenkbaar dat deze zaak iets te maken heeft de noodlottige gebeurtenissen van vandaag.

Mocht u met vragen zitten rond zelfdoding, neem dan contact op met de zelfmoordlijn, op het telefoonnummer 1813.

Meest gelezen