Gewezen weerman Bob De Richter is overleden

In Antwerpen is Bob De Richter (65) overleden. Hij was jarenlang weerman bij de VRT. Halfweg de jaren 90 verliet hij de openbare omroep en stapte hij in de politiek voor de SP.A. De Richter werd volksvertegenwoordiger en later schepen in Mortsel. Hij was al een tijdlang erg ziek.

De Richter werd in 1987 een van de vier opvolgers van de legendarische Armand Pien, die met pensioen ging. De andere drie waren Georges Kuster, Frank Deboosere en diens echtgenote Hilde Simons (zij werd echter al snel opgevolgd door Peggy De Meyer). De Richter bleef zes jaar lang weerman op de openbare omroep. Hij werkte ook mee aan het programma "De levende planeet", waarin natuurdocumentaires getoond werden.

In 1995 kwam hij voor de toenmalige SP in de kamer, als opvolger van Marcel Colla die minister werd. Hij bleef volksvertegenwoordiger tot 1999. In zijn woonplaats Mortsel was hij actief in de gemeentepolitiek. Hij was er voorzitter van de lokale afdeling, schepen en zat in de gemeenteraad tot 2010. In dat jaar, op zijn 60e, stopte hij met de actieve politiek. Hij bleef wel bestuurslid.

"Hartelijk, goedlachs, gedreven en enthousiast"

Gewezen collega Frank Deboosere heeft het op Twitter over een hartelijke, goedlachse, gedreven en enthousiaste man. "Bob was een hele enthousiaste kerel. Iemand die er 100 procent voor ging, iemand die altijd goed gezind was, met een bulderlach ook. Dat is toch wel een gemis", voegt hij eraan toe bij Radio 2 Vlaams-Brabant.

Bob De Richter en collega's wuiven Armand Pien uit

Weervoorspellers stunten op het podium van "De Droomfabriek"

In 2010 kwam Bob De Richter een laatste keer op tv

Meest gelezen