"Clarkson heeft beloofd te zwijgen om op tournee te gaan"

Jeremy Clarkson heeft de BBC beloofd in alle talen over zijn ontslag bij de Britse openbare omroep te zwijgen om zo met zijn collega's van "Top gear" op tournee te mogen gaan. Dat schrijft de Britse krant Sunday People.

Afgelopen woensdag raakte bekend dat de geplande tournee van de presentatoren van het populaire programma "Top gear" door zou gaan, ook al is Jeremy Clarkson intussen door de BBC ontslagen. Wel zal de show niet langer "Top gear live" heten. In de plaats kiezen de organisatoren voor "Clarkson, Hammond and May live".

Dat Clarkson ondanks zijn ontslag toch aan de tournee mag deelnemen, komt volgens Sunday People door een overeenkomst die hij met de BBC heeft gesloten. Volgens de krant heeft Clarkson beloofd tijdens de tournee met geen woord over zijn ontslag te reppen.

Clarkson zou het aanbod hebben aanvaard omdat hij zijn fans niet wilde teleurstellen. Zo'n 100.000 mensen hebben immers een kaartje voor één van de voorstellingen gekocht. Ook de BBC heeft er baat bij dat de tournee doorgaat. De inkomsten worden immers geschat op 11 miljoen pond (15 miljoen euro).

Naast verschillende plekken in het Verenigd Koninkrijk, strijkt de tournee neer in Australië, Noorwegen en Zuid-Afrika.