Agressieve man verwondt twee agenten in Antwerpen

Twee agenten zijn gisteren gewond geraakt, toen ze een autobestuurder wilden controleren op de Cockerillkaai in Antwerpen. De man verzette zich hevig en kon ontkomen. Zijn portefeuille was echter op de grond gevallen, waardoor hij makkelijk geïdentificeerd en opgepakt kon worden. De twee agenten zijn drie en zes dagen arbeidsongeschikt.
Archieffoto

De agenten zagen gisterochtend rond 06.50 uur een auto met defecte lichten rijden en deden teken naar de bestuurder dat hij zich aan de kant moest zetten. De man had duidelijk gedronken en was mogelijk ook onder invloed van drugs.

Een van de agenten nam hem mee in de combi om een drugstest af te nemen. De kerel zette het echter op een lopen. De agenten konden hem vatten, maar hij sloeg en stampte in het rond. De man kon zich losrukken en vluchtte weg.

Hij had tijdens de schermutseling echter zijn portefeuille verloren en kon aan de hand van zijn identiteitsgegevens gemakkelijk opgespoord worden. Hij werd na de middag opgepakt in de woning van een vriend in Stabroek. Na verhoor mocht hij weer naar huis.