David Lynch gaat vervolg "Twin Peaks" dan toch niet regisseren

David Lynch heeft besloten alsnog te passen voor de regie van het nieuwe seizoen van "Twin Peaks". Dat heeft hij op Twitter bekendgemaakt. "Ik kreeg niet genoeg geld om het script uit te voeren zoals ik het wilde."

Het was groot nieuws eind vorig jaar voor de fans van de cultserie uit de vroege jaren 90: vijfentwintig jaar na de laatste aflevering kondigde Showtime een nieuw seizoen van "Twin Peaks" aan. Net als destijds zou David Lynch de regie voor zijn rekening nemen.

Nu blijkt dat hij dat toch niet zal doen. "Na één jaar en vier maanden onderhandelen, heb ik het project verlaten omdat ik niet genoeg geld kreeg om het script uit te voeren zoals ik het wilde", schrijft hij op Twitter. "Dit weekend heb ik de acteurs opgebeld om hen het nieuws te vertellen."

"Showtime heeft de stekker niet uit "Twin Peaks" getrokken", stelt hij de fans tegelijk gerust. "De serie kan nog steeds springlevend zijn voor Showtime. Ik hou van de wereld van "Twin Peaks" en ik wou dat de zaken anders waren uitgedraaid."

Showtime koestert nog steeds hoop

De scenario's van de negen afleveringen van het nieuwe seizoen van "Twin Peaks" zijn sowieso al klaar. Lynch schreef ze samen met de oorspronkelijke medebedenker Mark Frost.

In een reactie betreurt Showtime de beslissing van Lynch. "Het stemt ons triest de mededeling van David Lynch te lezen", laat de zender weten. "We dachten dat we op de goeie weg waren om een akkoord te sluiten met David en zijn vertegenwoordigers over de overgebleven discussiepunten. Ook Showtime houdt van de wereld van "Twin Peaks" en we blijven hopen dat we de serie in al haar glorie tot leven kunnen wekken met haar buitengewone bedenkers David Lynch en Mark Frost aan het roer."