Dronken man rijdt restaurant binnen in Lier

Een auto is maandagavond rond 20.45 uur binnengereden bij het Lunch Garden-restaurant aan de Lintsesteenweg in Lier. De auto ramde enkele ramen, de radiatoren en wat meubilair. Niemand raakte gewond maar de schade is behoorlijk groot.

Op het ogenblik van het ongeval was het restaurant nog open en zaten er nog klanten in de zaak. Ondanks rondvliegende glasscherven raakte niemand gewond.

De bestuurder van de auto probeerde zich na de aanrijding nog uit de voeten te maken en wilde er met zijn auto vandoor gaan. Maar hij strandde een eind verderop op de parking van het restaurant. Door de aanrijding was er een betonnen boordsteen onder de auto vast komen te zitten, waardoor hij onmogelijk nog verder kon rijden.

De dader bleek dronken te zijn en zou kort tevoren betrokken zijn geweest bij een ruzie. Hij ontkent evenwel dat hij bewust het restaurant was binnengereden. De man is door de politie opgepakt.

De brandweer van Lier kwam ter plaatse om de brokstukken op te ruimen en het gat in de glazen voorzijde van het restaurant dicht te maken. Wellicht kan het restaurant morgen gewoon weer opengaan.

De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk.