Glabbeek wil provinciale acties tegen inbraakplaag

De streek rond de Vlaams-Brabantse gemeente Glabbeek wordt geteisterd door een inbraakplaag. Afgelopen weekend hield de politie er nog een grote actie, maar tegelijk gebeurden er twee inbraken in buurgemeente Kortenaken. De burgemeester van Glabbeek wil dat er provinciale acties komen.

Bij de politieactie afgelopen weekend werden enkele verdachten opgepakt, maar de burgemeester van Glabbeek vreest dat het probleem zo wordt verschoven naar de andere gemeentes.

"Ik denk dat het nu hoog tijd is om een provinciale anti-inbraakactie te organiseren", zegt Peter Reekmans. "We moeten ervoor zorgen dat als we de plaag hier in Glabbeek oplossen, we de inbrekers niet verjagen naar andere gemeenten. Ik denk dat we dat alleen kunnen aanpakken door samen te werken en daarvoor is de gouverneur een belangrijke schakel."

Glabbeek vraagt de inwoners ook om alert te zijn als ze iets verdachts zien.