Kenia bombardeert kampen van Al Shabaab in Somalië

Kenia heeft twee kampen van de extremistische moslimterreurgroep Al Shabaab in buurland Somalië gebombardeerd. Dat laat het Keniaanse leger weten. De actie is een vergelding voor de aanval van de terreurgroep donderdag op een universiteitscampus in Kenia. Daarbij vielen 150 doden.

Keniaanse gevechtsvliegtuigen viseerden twee kampen van Al Shabaab in de Gedo-regio, de grensstreek tussen Kenia en Somalië. Volgens de autoriteiten in Kenia komen de verantwoordelijken voor de dodelijke aanslag op de universiteit vorige week namelijk uit die kampen.

Het gaat om het eerste grote militaire antwoord van Kenia op de aanslag van vorige week. Informatie over het aantal doden en de toestand van de kampen na de militaire actie heeft het Keniaanse leger nog niet.

Poreuze grens

Kenia heeft al een tijd te lijden onder de terreur van Al Shabaab. Sinds april 2013 vielen daarbij al 400 doden. De poreuze grens tussen Kenia en Somalië blijkt bijzonder handig voor de terreurgroep om wapens en militanten het land binnen te smokkelen.

Een vredesmacht van de Afrikaanse Unie probeert de terreur van Al Shabaab in de streek het hoofd te bieden. In augustus vorig jaar nog werd door die troepen een kamp ontmanteld. Daarbij werden wapens in beslag genomen en terroristen gearresteerd.