Moedervlekken wijzen de weg naar imaginaire wereld

Grote delen van de huid van de 25-jarige student Jacob uit New York is met grote moedervlekken bedekt. Met niks meer dan een zwarte stift tovert hij de ongeregelde vormen om tot een landkaart van een onbekende wereld.

Jacob begon zijn experiment door de moedervlekken op zijn rechterarm te omlijnen. Het resultaat van imaginaire zeeën, landmassa's en eilanden beviel hem danig en hij tekende verder tot hij zijn hele lichaam in een onbekende wereld had getransformeerd. Naar eigen zeggen nam die klus ruim anderhalf uur in beslag.

Al in de middelbare school lijnde Jacob de moedervlekken op zijn arm af. Het heeft even geduurd, maar inmiddels heeft hij ze aanvaard. "Het maakt me trots dat de vlekken die mijn huid zo uniek maken geen vrije keuze zijn, maar wel het resultaat van bizarre genetische mutaties. Dat maakt ze voor mij bijzonder."

"Voor mijn zijn de moedervlekken een soort persoonlijke lens waarmee ik een wereld zie vol mensen met verschillen, zichtbaar of onzichtbaar." Voor wie wél onder haar of zijn moedervlekken lijdt, heeft hij één boodschap: "Je beslist zelf in hoeverre een moedervlek je identiteit bepaalt."

Op dit moment zijn de "grenzen" op zijn lichaam nog gewone lijnen met een stift getekend. Hij overweegt ze te laten tatoeëren, maar heeft geen haast om dat te doen.

lees ook