Negentigjarige Aznavour brengt een nieuw album uit

Op 4 mei brengt Charles Aznavour een nieuw album uit. "Encores" heet de nieuwe plaat, waarvoor de Frans-Armeense zanger zelf de liedjes schreef en arrangeerde.
AP2014

Inspiratie voor de nieuwe nummers zocht de in 1924 geboren "Frank Sinatra van Frankrijk" in zijn eigen jonge jaren. "De liedjes gaan over de oorlog, het verzet of over de plaatsen waar we ons zat dronken", zei de zanger recentelijk over zijn nieuwe werk. "Het is de eerste keer dat ik een album maak over mijn verleden".

Het vorige album van Aznavour kwam vier jaar geleden uit. In totaal telt zijn oeuvre meer dan vijftig platen. Ook op het podium wil hij nog niet met pensioen. Aznavour startte vorig jaar een tournee langs verschillende wereldsteden. In september staan alvast zes concerten gepland in Parijs.