Overvaller verplicht slachtoffer om wit poeder op te snuiven

Twee jongemannen van 17 en 18 zijn gisterochtend het slachtoffer geworden van een overval in Antwerpen. Een van hen werd daarbij verplicht om een wit poeder op te snuiven, waarna hij zich onwel voelde. Wat het poeder precies was, blijft een raadsel. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen.

De twee vrienden wandelden rond 05.30 uur van de Groenplaats naar de Grote Markt. Ze merkten dat ze al enige tijd gevolgd werden door drie mannen, die aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal toesloegen. De vrienden moesten onder bedreiging van een mes hun geld en gsm afgeven. Een van de slachtoffers werd bovendien gedwongen om een wit poeder op te snuiven.

De vrienden gingen na de overval op zoek naar een politiekantoor en deden aangifte. De jongeman die het poeder had opgesnoven voelde zich slecht en kreeg medische hulp aangeboden, maar hij ging daar niet op in. De daders van de overval blijven op te sporen.