"Black fuel" beste metalsong volgens luisteraars StuBru

De luisteraars van Studio Brussel hebben "Black fuel" van de Belgische metalband Channel Zero verkozen tot het beste metalnummer aller tijden. Het nummer eindigde net als vorig jaar op de eerste plaats in "De zwaarste lijst".
JOpix.be

Komiek en metalzanger Alex Agnew was op paasmaandag opnieuw van de partij voor de uitzending van "De zwaarste lijst" op Studio Brussel. In de uitzending passeerden de 66 beste metalnummers volgens de luisteraars van de zender de revue.

"Black fuel" van Channel Zero stond net als vorig jaar op de eerste plaats. Het podium werd vervolledigd door "Masters of puppets" van Metallica en "Chop suey" van System Of A Down.

Met zes nummers in de lijst is Metallica de populairste metalband, gevolgd door Iron Maiden met vijf noteringen en Channel Zero met drie nummers. In totaal haalden vier metalbands van eigen kweek de top 66. Naast Channel Zero stemden de Studio Brussel-luisteraars ook Steak Number Eight, Diablo Blvd en Ostrogoth in "De zwaarste lijst".

Er staan dit jaar vijf nieuwe nummers in de lijst. Metallica tekent voor de hoogte nieuwkomer in de lijst: "Battery" komt binnen op plaats 29.

"Dark days" (16) is de sterkste stijger. Het nummer van Parkway Drive stijgt dit jaar 34 plaatsen. "In waves" van Trivium (63) daalt dan weer 34 plaatsen en is daarmee de sterkste daler.