Autistische jongen overleeft 4 dagen in Australische bossen

Een elfjarige autistische jongen is levend en wel teruggevonden, nadat hij sinds vrijdag vermist was in landelijk Australië. Een politiehelikopter vond Luke Shambrook in een bos op zowat drie kilometer van de camping in de staat Victoria, waar zijn familie verbleef.

"Er is ons gezegd dat het goed gaat met Luke. Hij is uitgeput en onderkoeld", aldus de politie. De jongen werd herenigd met zijn ouders en naar het ziekenhuis overgebracht.

Tientallen reddingswerkers, politieagenten en vrijwilligers kamden de omgeving rond de camping Candlebark in de buurt van Lake Eildon uit sinds vrijdag. De zoektocht werd bemoeilijkt door de slechte weersomstandigheden. Gisteren vonden de speurders de pet van de jongen in de buurt van waar hij vandaag werd gevonden.