Blueskoning B.B. King opgenomen in het ziekenhuis

Blueslegende B.B. King is opgenomen in het ziekenhuis. Dat heeft de dochter van de zanger en gitarist bevestigd aan de krant Los Angeles Times. De 89-jarige King lijdt al ruim 20 jaar aan diabetes type II. Hij zou opgenomen zijn na tekenen van uitdroging.
Image supplied by Capital Pictures

De familie van King wil over zijn gezondheidstoestand weinig kwijt. De muzikant zou in het ziekenhuis zijn beland na tekenen van uitdroging, als gevolg van diabetes. Toch benadrukt zijn dochter Claudette in de Los Angeles Times dat het "al veel beter gaat".

King begon zijn muzikale carrière al in de jaren 40. Hij bracht in de loop der jaren maar liefst 50 albums uit.

In oktober vorig jaar moest King nog acht optredens afzeggen. Na een show in Chicago was hij uitgeput en uitgedroogd.

Blueskoning B.B. King wordt beschouwd als een van de grootste gitaristen uit de geschiedenis. Hij kreeg in 1987 een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame. De lezers van muziektijdschrift Rolling Stone stemden hem in 2011 op een zesde plaats in de top honderd van beste gitaristen aller tijden.