Bouw wil dat opbrengst kilometerheffing naar wegen gaat

De bouwsector pleit ervoor dat de opbrengst van de kilometerheffing integraal naar onderhoud en ontwikkeling van transportinfrastructuur gaat, in het bijzonder van wegen. Dat zegt de Confederatie Bouw in een persbericht.
BELGA/ MAETERLINCK NICOLAS

In een gezamenlijk persbericht argumenteren de Vlaamse Confederatie Bouw, de Waalse Confederatie Bouw en de Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad dat het niet meer dan logisch is dat de inkomsten van de kilometerheffing terugvloeien, aangezien de weginfrastructuur de opbrengst genereert.

Marc Dillen, directeur-generaal van de Vlaamse Confederatie Bouw, wijst erop dat bouw-gerelateerd vrachtvervoer een van de grootste betalers is van de heffing. "De opbrengsten moeten dan ook gaan naar onze sector, en naar mobiliteit". Bijkomend argument is de moeilijke situatie waarin de wegenbouw zich bevindt.

Wat Vlaanderen betreft, moet de opbrengst van de kilometerheffing specifiek gaan naar de realisatie van de missing links - de ontbrekende schakels in het wegennet- en het onderhoud, aldus de topman van de Vlaamse Confederatie Bouw.