Christoph Waltz wordt niet legendarische Bondslechterik Blofeld

Christoph Waltz kruipt in de nieuwe James Bondfilm "Spectre" niet in de huid van de legendarische slechterik Blofeld. Dat heeft de Oostenrijkse acteur zelf met zoveel woorden ontkend in het Britse GQ. "Het is een gerucht dat ontstaan is op het internet en dat is een pest."
Ash Knotek/Snappers

Ondanks zijn formele ontkenning wordt Waltz al lange tijd gelinkt aan de meest legendarische Bondslechterik uit de geschiedenis. Hij noemt die geruchten nochtans"absoluut onwaar". Volgens de acteur, die zijn carrière al bekroond zag met twee Oscars, zijn de roddels gestart via internet. "Het internet is een pest. Mijn personage zal Franz Oberhauser heten."

Verder geeft de acteur in hetzelfde interview ook toe dat hij twijfelde om een rol in Bondfilm "Spectre" te aanvaarden. "Ik heb inderdaad getwijfeld, maar dat doe ik altijd. Je vraagt jezelf af: over welke Bond hebben we het eigenlijk? Deze film wordt duidelijk geen kopie van een vaste Bondformule, waarin acteurs worden verplicht om een vast concept gewoon uit te voeren."

Waltz benadrukt ook dat hij veel artistieke voldoening haalt uit dit project. "Een Bondfilm kan net zo goed complex en interessant zijn. Ik beschouw het als een verlengstuk van populair theater, als een soort moderne mythes."