Fiscus gaat fraude bij internetverkoop strenger controleren

De fiscus neemt fraude bij verkoop op het internet in het vizier. De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) gaat vastgoedwebsites beter screenen, maar ook algemene verkoopsites zoals eBay zullen onder de loep worden genomen. Dat schrijft De Tijd. De fiscus krijgt daarvoor extra personeel en een half miljard euro extra middelen.

De BBI gaat onder meer nagaan of er via de immobiliënwebsites registratierechten worden ontdoken. Staatssecretaris voor Fiscale Fraudebestrijding Elke Sleurs (N-VA) wil daarnaast ook de problematiek aanpakken waarbij professionele verkopers zich op het internet voordoen als gewone particulieren. Ten slotte wil Sleurs namaakgeneesmiddelen beter opsporen.

De BBI krijgt van de federale regering daarvoor 100 mensen extra bovenop de 600 bestaande personeelsleden. Daarnaast wordt ook een half miljard euro uitgetrokken om een Belgian Internet Service Center op poten te zetten dat specifiek zal focussen op fraude bij e-commerce

"We gaan dat allemaal duidelijker opsporen, we zetten daar zwaar op in. Laat ons zeggen dat we de diensten binnenleiden in de 21e eeuw", aldus Elke Sleurs (zie kleine foto).