Khaled in beroep na veroordeling voor plagiaat

De Algerijnse zanger Khaled is in Parijs veroordeeld voor plagiaat. De rechter stelde zijn Algerijnse collega Cheb Rabah in het gelijk. Rabah was naar de rechter gestapt omdat het nummer "Didi" van Khaled een nummer van hem is. De rechter verplicht Khaled om de auteursrechten voor het nummer te betalen aan Rabah.

De Algerijnse "koning van de raï", Khaled, is in Parijs veroordeeld voor plagiaat van het nummer "Didi" van zijn Algerijnse collega Cheb Rabah. De advocaat van Khaled kondigde meteen aan dat zijn cliënt in beroep gaat tegen de veroordeling.

Khaled moet van de rechter in Parijs niet alleen de auteursrechten voor het nummer doorstorten, hij is ook veroordeeld tot het betalen van 100.000 euro schadevergoeding aan Cheb Rabah.

"Didi" is een van de bekendste nummers van uit het raï-genre. Het nummer stond wereldwijd hoog in de hitlijsten en werd gebruikt tijdens de openingsceremonie van het WK Voetbal in Zuid-Afrika in 2010.

De 55-jarige Khaled brak eind de jaren 90 wereldwijd door met zijn nummers "Didi" en "Aïcha". Midden de jaren 80 ruilde hij Algerije voor Parijs. Vanuit Frankrijk bouwde hij een bijzonder succesvolle carrière uit en dat leverde hem de naam "koning van de raï" op.