Kuifje-album over zangeres Bianca Castafiore wordt opera

De vzw Opéra pour tous (Opera voor iedereen) viert de 20e verjaardag van zijn openluchtopvoeringen van opera's met een versie van het bekende Kuifje-album "De juwelen van Bianca Castafiore". Uitgeverij Moulinsart heeft zijn toestemming gegeven voor de bewerking van de strip. Er staan acht voorstellingen gepland.

In de lyrische komedie zullen onder meer klassieke stukken van Mozart, Rossini, Offenbach, Puccini, Gounod en Verdi verwerkt worden. De teksten komen van de dialogen die Kuifjetekenaar Hergé zelf heeft verzonnen voor dat album.

Amani Devos zal in de huid kruipen van Kuifje, de sopraan Hélène Bernardy speelt de rol van de operazangeres Bianca Castafiore. De rol van de norse kapitein Haddock, die in de Kuifjestrips absoluut geen fan is van de gezangen van Castafiore, wordt niet vertolkt door iemand met zangervaring, maar wel door komiek Michel de Warzée.

"Dicht bij de strip blijven"

"We willen zo trouw mogelijk blijven aan het album. We hebben de dialogen in operavorm gegoten, maar willen wel zo dicht mogelijk bij het originele Kuifje-oeuvre blijven. Bovendien is "De juwelen van Bianca Castafiore" het meest muzikale Kuifjeverhaal", aldus François de Carpentries, die de strip tot opera bewerkt en ook de regie van de voorstelling in handen neemt.

De opvoeringen zullen plaatsvinden in de tuinen van het Kasteel van Terhulpen, een uitgestrekt domein dat geklasseerd is als uitzonderlijk Waals erfgoed. Tussen 17 en 27 september staan acht voorstellingen gepland.