Kust tevreden met verlengd paasweekend

De toeristische sector aan de kust is tevreden over het verlengde openingsweekend van de paasvakantie. Dat blijkt uit een monitoring van provinciebedrijf Westtoer in samenwerking met Proximus en het Agentschap Wegen en Verkeer.
Foto Kurt bvba

Met 150.000 dagtoeristen op Pasen, en 400.000 dagtoeristen verspreid over het hele paasweekend, blikt de kust tevreden terug op het startschot van de paasvakantie. "De vele evenementen in de kustgemeenten hebben tijdens de voorbije dagen gezorgd voor aangename vakantiesfeer", aldus Franky De Block, gedeputeerde en voorzitter Westtoer.

Verblijfstoerisme

Ook voor het verblijfstoerisme schoot de paasvakantie goed uit de startblokken. Hotels noteerden een bezettingsgraad van 90 procent of meer. Bij de verhuur van vakantiewoningen worden degelijke cijfers genoteerd met een gemiddelde bezetting van 75 procent en iets meer reservaties in de eerste week, gaf Westtoer vorige week al mee, maar met de aankondiging van het uitstekende lenteweer in de loop van de week verwacht de sector nog tal van lastminuteboekingen.