Lu Lu houdt vrijpartij 18 minuten en 3 seconden vol

In pandaland is opnieuw een record gesneuveld. In het Onderzoekscentrum voor Panda's in Sichuan, een provincie in het westen van China, hebben de panda's Lu Lu en Xi Mei een vrijpartij van maar liefst 18 minuten en 3 seconden beleefd.
EuroPics[CEN] agency accepts no liability for any damages, loss or legal action resulting from the use of images supplied. The publication of images supplied in any format is solely at your (the publishers) discretion & risk. Copyright always remains with EuroPics[CEN] ©. Minimum Repro Fee in the UK is £ 150.00. All Fees must be agreed before publication with EuroPics[CEN] or with EuroPics[CEN] approved agents abroad. All Rights Reserved. Publication of any images is acceptance of these terms and conditions. For reproduction rights contact picdesk@cen.eat, +43 1 812 12 87 21

18 minuten en 3 seconden is een recordtijd voor panda's. Ter vergelijking: de gemiddelde vrijpartij bij die dieren duurt tussen de 30 seconden en 5 minuten.

Het paren werd live uitgezonden en de video ging zelfs viraal in China. Lu Lu wordt door bloggers geprezen voor zijn "enthousiasme" en euh... "techniek".

Het vorige record dateert van begin februari en stond ook op naam van het mannetje Lu Lu. De vrijpartij toen -met Zhen Zhen- duurde 7 minuten en 45 seconden. Het leverde Lu Lu de bijnaam "The enduring brother" op.

EuroPics[CEN] agency accepts no liability for any damages, loss or legal action resulting from the use of images supplied. The publication of images supplied in any format is solely at your (the publishers) discretion & risk. Copyright always remains with EuroPics[CEN] ©. Minimum Repro Fee in the UK is £ 150.00. All Fees must be agreed before publication with EuroPics[CEN] or with EuroPics[CEN] approved agents abroad. All Rights Reserved. Publication of any images is acceptance of these terms and conditions. For reproduction rights contact picdesk@cen.at, +43 1 812 12 87 21

Enkele minuten van de vrijpartij:

lees ook