Microsoft lanceert trainingsprogramma voor mensen met autisme

Techonologiereus Microsoft wil een specifiek programma op poten zetten voor toekomstige werknemers met autisme. Het bedrijf start in mei met een pilootproject. Op termijn zouden tien kandidaten voltijds aan de slag kunnen op het hoofdkantoor van het bedrijf, in Redmond.

"Microsoft staat sterker wanneer we onze opportuniteiten breder gaan zien, en we streven naar een diverse werkvloer die een weerspiegeling is van onze klanten", zo klinkt het in een blogtekst van een van de Microsoftbazen, die zelf een autistische zoon heeft die ze "een inspiratiebron" noemt.

"Mensen met autisme hebben sterke punten die we bij Microsoft nodig hebben. Elke mens is uniek. Sommigen hebben een geweldig geheugen, of kunnen heel gedetailleerd of gefocust bezig zijn met wiskunde of programmeren, en daarin ook uitblinken, aldus Mary Ellen Smith, vicepresident Wereldwijde Operaties bij Microsoft.

Voor dit bijzondere autismeprogramma werkt Microsoft samen met het Deense bedrijf Specialisterne, dat gespecialiseerd is in de opleiding en begeleiding van werkzoekenden met een vorm van autisme.