Ook hond van drugsbende geeft zich over

In Brazilië is een drugsbende gearresteerd. Normaal gezien is dat niets nieuws onder de zon, ware het niet dat de hond van de bende wel héél trouw aan zijn baasje is. Bij de arrestatie gaat de hond tussen de bendeleden op zijn rug liggen met de pootjes omhoog.

De politie hield de bende in Santa Catarina al een tijdje in de gaten. Bij de arrestatie werd een grote hoeveelheid  cocaïne en marihuana gevonden. Toen de agenten de bendeleden in de boeien wilden slaan, begon een hond te blaffen.

Zijn baasje gaf zich echter over door zich op de grond te leggen met de handen op de rug. De hond voelde zich meteen solidair en ging tussen de bendeleden liggen, netjes op zijn rug, met de pootjes omhoog en met zijn kop weggedraaid.

De foto van de onderwerping ging viraal. Volgens internetgebruikers was het een wijze beslissing van de hond, want bij razzia's worden honden door lokale politie soms doodgeschoten. De hond werd kort daarop -in tegenstelling tot zijn baasje- vrijgelaten.

lees ook