Paardenverzorger Ramon steelt de show in nieuwe Sinterklaasfilm

De opnames van de nieuwe Sinterklaasfilm "Ay Ramon!" zijn van start gegaan. De film werd geschreven door Hugo Matthysen en wordt geregisseerd door Stijn Coninx. De productie van Sylvester Productions en Ketnet zal in het najaar in de bioscoop verschijnen.

De opnames van "Ay Ramon!" zijn van start gegaan. Pieter Embrechts, Jan Decleir, Frans Van der Aa, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Tom Van Dyck, Adriaan Van den Hoof, Evelien Bosmans en Matteo Simoni werken mee aan de film van Stijn Coninx.

Hugo Matthysen heeft het scenario geschreven. Matthysen zorgt er ook al jaren voor dat de blijde intrede van de Sint in Antwerpen vlot verloopt.

In "Ay Ramon!" krijgt paardenverzorger Ramon de hoofdrol. Ramon reist al jaren langs het vasteland van Spanje naar België met Slechtweervandaag, het paard van Sinterklaas. Slechtweervandaag reist niet mee met de boot omdat het paard last heeft van de zeeziekte. In de film is Slechtweervandaag niet op de afspraak langs de kade. De entourage van de Sint probeert het vraagstuk op te lossen in de film.

Uiterlijk van Zwarte Piet wordt verfijnd

De makers van "Ay Ramon!" melden dat het uiterlijk van Zwarte Piet een update gekregen heeft. "Sinds "Dag Sinterklaas" weten we dat Piet zijn zwarte kleur dankt aan het roet in de schouwen. Sindsdien is de samenleving blijven veranderen. Daarom werd het uiterlijk van Zwarte Piet verfijnd met het oog op de maatschappij van vandaag, maar met respect voor de Sinterklaastraditie", klinkt het.

Zwarte Piet zal er in "Ay Ramon!" iets anders uitzien dan vroeger. Onder de zwarte roetvegen zal zijn witte huid te zien zijn. Verder heeft Piet niet langer kroezelhaar, gekleurde lippen of oorbellen, maar draagt hij hippe sportschoenen.

Meest gelezen