Pater Damiaan krijgt eigen straat in New York

Pater Damiaan krijgt een eigen straat in New York: de "Father Damian Way". Het nieuwe straatnaambord komt ter hoogte van de kapel van de Heilige Harten, de congregatie waarin Pater Damiaan actief was.
BELGA/POOL FRANCOIS LENOIR

De straatnaam is volgens Bart Massart, voorzitter van het Damiaanmuseum in Tremelo, een mooi eerbetoon voor het werk van Damiaan. "In een bepaalde periode is Damiaan naar de Amerikaanse staat Hawaï gegaan en daar heeft hij nogal naam gemaakt als iemand met een groot engagement voor mensen die in de marge van de samenleving leven", aldus Massart.

"In tweede instantie denk ik dat Damiaan ook belangrijk is voor de manier waarop hij met andere mensen, met andere religies heeft samengewerkt. Blijkbaar heeft dat ook op de Amerikanen grote indruk gemaakt."

Inhuldiging

De Father Damian Way is het stukje van de 33de straat tussen 1st en 2nd Avenue, waarin de kapel van de Heilige Harten is gelegen.

Op 11 mei wordt het straatnaambord ingehuldigd door Vlaams minister-president Geert Bourgeois.

Meest gelezen