Stroomonderbreking in Washington na explosie in centrale

Delen van de Amerikaanse hoofdstad Washington zitten zonder stroom na een ontploffing in een elektriciteitscentrale in buurstaat Maryland. Ook het Witte Huis, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Capitool ondervinden gevolgen. Elektriciteitsmaatschappij Pepco probeert het probleem zo vlug mogelijk op te lossen.

Volgens het lokale departement voor Binnenlandse Veiligheid worden zo'n 8.000 klanten getroffen door de stroomstoring.

De onderbreking was ook te merken in het Witte Huis, waar er een persconferentie aan de gang was. De ambtswoning van de Amerikaanse president schakelde wel onmiddellijk over op een noodgenerator. Dat geldt ook voor het ministerie van Buitenlandse Zaken.

In een aantal metrostations brandt de noodverlichting, meldt het lokale vervoersbedrijf. Enkele musea werden ontruimd uit veiligheidsoverwegingen, waaronder ook het bekende Smithsonian Institute.

Het departement Binnenlandse Veiligheid onderzoekt het incident, maar sluit voorlopig een terroristische actie uit.