Vrouw mag scheiding via Facebook aanvragen

Een erg opvallende uitspraak van een rechter in Manhattan: de 26-jarige Ellanora Baidoo mag scheiden door haar echtscheidingspapieren... via Facebook door te sturen. Baidoo slaagde er immers niet in haar man op de traditionele manier te contacteren.

Baidoo trouwde in 2009 met Victor Sena Blood-Dzraku, maar de relatie verzuurde omdat haar man zijn belofte had verbroken om een Ghanese ceremonie te houden. Baidoo besloot daarop te scheiden maar er was wel een probleem: de vrouw wist niet waar haar man woonde. Het koppel leefde immers niet samen en hield enkel contact via de telefoon en sociale media.

Baidoo en haar advocaat, Andrew Spinnell, huurden zelfs een privé-detective in, maar ook die slaagde er niet in Blood-Dzraku te vinden. De rechter oordeelde dan maar dat de vrouw haar echtscheidingspapieren via een privé-bericht op Facebook kan bezorgen aan haar man.

Het eerste privé-bericht werd dan ook vorige week naar Blood-Dzraku gestuurd. "Het is een nieuwe wettelijke regeling, en het is een noodzaak", reageert haar advocaat. "Baidoo eist ook geen geld. Ze wil gewoon doorgaan met haar leven."

lees ook