WE Fashion schrapt banen in Nederland

De Nederlandse modeketen WE Fashion schrapt 81 arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor in Utrecht en in de Nederlandse verkooporganisatie. Aan het Belgische winkelnetwerk wordt niet geraakt, zo heeft WE Fashion bekendgemaakt.

Het banenverlies is een van de maatregelen om het bedrijf om te vormen tot een modern modemerk met fysieke en digitale verkoopkanalen. WE Fashion gaat ook zo'n 15 miljoen euro investeren in "betere klantenbinding en digitale innovatie". Daardoor komen er 29 nieuwe banen bij. Daarnaast wordt de komende jaren voor 1 miljoen euro geïnvesteerd in training en ontwikkeling van medewerkers in de eigen WE Academy.

"Ik betreur het dat we mensen moeten laten gaan. Maar nu meer dan ooit moeten we scherp kijken naar de efficiëntie en de kosten van onze operatie en daarnaast onszelf optimaal voorbereiden op hetgeen de veranderende markt van ons vraagt", aldus topman Joris Aperghis.

De strategie is er op gericht beter te kunnen inspelen op het snel veranderende winkelgedrag van consumenten, dat zich verplaatst van de fysieke winkelstraat naar online shopping. Eerder werd de website al vernieuwd en de WE Fashion-app gelanceerd.

België

De reorganisatie in Nederland heeft geen gevolgen voor de Belgische organisatie, aldus WE Fashion. In maart luidde vakbond LBC-NVK nog de noodklok over de werkgelegenheid in de Belgische winkels van de keten. Daarop ontkende het bedrijf plannen te hebben voor ontslagen of winkelsluitingen in België.

WE Fashion is een internationaal modebedrijf met 230 winkels en 2.500 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. In België heeft WE Fashion 31 winkels en bijna 300 werknemers.