Zesde verdachte opgepakt voor bestorming Keniaanse universiteit

De Keniaanse politie heeft een zesde verdachte opgepakt voor het bloedbad op de universiteit van Garissa. Dat blijkt uit een document van de politie. Bij de aanval kwamen minstens 147 mensen om, vooral studenten.

Zaterdag raakte al bekend dat vijf mensen werden opgepakt. De politie heeft vandaag voor de rechtbank van Nairobi gevraagd om de aanhouding van de zes verdachten, vijf Kenianen en een Tanzaniaan, met een maand te verlengen, "om het onderzoek af te ronden en juist te definiëren waarvoor de verdachten aangeklaagd zullen worden".

De aanslag werd opgeëist door de Somalische terreurorganisatie Al-Shabaab. Die islamitische beweging, gekant tegen elke buitenlandse aanwezigheid in Somalië, dreigde zaterdag in een verklaring aan de pers met nieuwe aanslagen en nieuw bloedvergieten.