"Neefje" van Charlie Hebdo viert 40e verjaardag met jubileumnummer

Het Franse satirische magazine Fluide Glacial bestaat veertig jaar en viert dat met een jubileumnummer. Het is precies drie maanden na de bloedige aanslag op de redactie van Charlie Hebdo verschenen.

"40 ans punaise!", is de slagzin op de cover van het jubileumnummer van Fluide Glacial. Het telt 196 pagina's en bevat een bloemlezing van de beste cartoons en interviews van de afgelopen jaren.

"Het verschijnt dag op dag drie maanden na de aanslag op Charlie Hebdo", luidt het in een persmededeling. "Charb, Tignous, Wolinski, Cabu en Honoré die regelmatig voor ons werkten, hadden aan dit jubileumnummer moeten meewerken", verwijst de redactie naar de vermoorde cartoonisten van Charlie Hebdo.

De humor van Fluide Glacial staat bekend als complexloos. Het magazine kent een taboeloze seksuele inhoud en steekt de draak met clichés zonder echt te provoceren. Maandelijks worden zo'n 50.000 tot 60.000 exemplaren verkocht.