Amerikaanse agent aangeklaagd voor moord op zwarte man

In de Amerikaanse staat South Carolina is een blanke agent aangeklaagd voor moord, na de dood van een zwarte man.

Het incident vond zaterdag plaats in de stad North Charleston. De 33-jarige politieagent getuigde dat hij de 50-jarige man had neergeschoten omdat hij vreesde voor zijn leven. Hij zei dat de man een stroomstootwapen had bovengehaald tijdens een verkeerscontrole.

Videobeelden tonen echter dat de agent de man acht maal in de rug schiet wanneer die wegloopt. Op de beelden is ook te zien hoe de agent iets oppikt uit het gras, naar de man stapt die op de grond ligt en het object naast hem laat vallen.

Controverse

De klacht tegen de agent komt na maandenlange controverse rond gevallen in Ferguson, Missouri, New York City en andere plaatsen waar blanke agenten nooit zijn aangeklaagd voor de dood van zwarte verdachten.