Jury bevindt "Boston bomber" Tsarnaev schuldig

In de Verenigde Staten heeft een jury de 21-jarige Djokhar Tsarnaev schuldig bevonden voor de aanslag tijdens de marathon van boston, op 15 april 2013. Daarbij vielen toen 3 doden en 264 gewonden. Hij pleegde de aanslag samen met zijn oudere broer Tamerlan, maar die daarna door de politie doodgeschoten tijdens een klopjacht.

Djokhar Tsarnaev is over de hele lijn schuldig bevonden en riskeert de doodstraf. De staat Massachusetts heeft executies afgeschaft, maar omdat Tsarnaev zich in een federaal proces moet verantwoorden, wordt hij beoordeeld naar federaal recht en dat laat de doodstraf wel toe.

Zijn advocaten hebben tot op het laatste volgehouden dat Djokhar een rol heeft gespeeld bij de aanslag in Boston, maar dat zijn oudere broer Tamerlan de leidende figuur was. Volgens het openbaar ministerie echter zijn beide daders even schuldig en wilden ze de VS straffen voor de oorlogen die in moslimlanden worden gevoerd.

De jury heeft in totaal meer dan twaalf uur beraadslaagd, gespreid over twee dagen. 

AP2013