Kim Kardashian reist naar voorvaderlijk land Armenië

Kim Kardashian en haar familie zijn aangekomen in Armenië, het land waar hun voorouders vandaan komen. Het Amerikaanse mediafenomeen zal er werken aan een documentaire over de Armeense genocide. Eind deze maand is het honderd jaar geleden dat die begon.

Gekleed in een lange witte mantel is Kim Kardashian samen met haar zus aangekomen in Erevan, de hoofdstad van Armenië. Het is de eerste keer dat ze het land bezoekt waar haar voorouders leefden. Haar echtgenoot Kanye West was nergens te bespeuren.

Kardashian grijpt de reis aan om te werken aan een documentaire over de Armeense genocide. Die begon op 24 april 1915. Ze zal ook een herdenkingsmonument in Erevan bezoeken evenals de nationale archieven waar ze documenten zal raadplegen over haar voorouders. Tot slot brengt ze ook een bezoek aan de stad Gyumri in het noordwesten van het land. Daar heeft ze naar verluidt nog verre familie wonen.

De Armeense genocide staat bekend als één van de eerste moderne geplande volkerenmoorden. Het toenmalige Ottomaanse rijk jaagde destijds anderhalf miljoen mensen de dood in. In Turkije ligt de volkerenmoord nog steeds bijzonder gevoelig. Het land weigert nog altijd de term "genocide" op de gebeurtenissen te plakken en houdt vol dat niet meer dan 500.000 Armeniërs de dood vonden.