Kleuter komt om bij aanrijding buggy door trein

In een station in de Oostenrijkse stad Linz is een meisje van 18 maanden oud om het leven gekomen nadat haar buggy van het perron gerold was en onder een trein terechtkwam. Het kind was op slag dood.
Archieffoto

Het ongeval gebeurde in het station Ebelsberg. De moeder van het kind had de buggy op het perron geplaatst en kocht een paar meter verder een ticket aan het loket.

Een windstoot bracht de buggy in beweging op het licht hellende perron en zo kwam de kinderwagen op de sporen terecht toen er net een trein passeerde. De treinbestuurder kon niet meer stoppen, het kind was op slag dood.

De 33-jarige moeder, die nog twee andere kinderen heeft, is opgevangen door het crisisteam van het Rode Kruis. Uit de bewakingsbeelden valt voorlopig niet op te maken of de vrouw de buggy al dan niet had vastgezet, maar de onderzoekers gaan er in elk geval van uit dat het om een tragisch ongeval gaat.