Mishandelde hond verstopt zich onder bed, want niemand wil hem

Een foto van een 2-jarige pitbull gaat de wereld rond. Te zien is hoe het dier, zelfs in de veilige omgeving van een asiel, zich onder zijn bed verstopt. Hoe het dier voordien werd behandeld, is daar wellicht niet vreemd aan.

Larry Bird, die naam heeft het asiel gegeven aan de hond. Enkele weken geleden werd het dier vastgebonden gevonden, naast een basketbalveld in Tampa. Hoe Larry Bird daar is terechtkomen en wie voor de mishandeling verantwoordelijk is, dat is onbekend. 

Want laat er geen twijfel over bestaan, zijn ex-baasje had echt geen goede bedoelingen. Dat blijkt toch uit het gedrag van de hond. Hoewel hij veilig en wel werd opgevangen in het asiel, verstopt de hond zich onder zijn bed, telkens iemand zijn kamer betreedt.

John Ferdon van het dierenasiel nam tijdens een van die momenten een foto. Dat beeld van een doodsbange hond gaat de wereld rond. "Toen hij hier voor het eerst kwam, was hij heel bang en verlegen", zegt hij aan de website The Dodo. "Intussen begint hij langzaamaan mensen te vertrouwen", aldus Ferdon.

De foto mag dan wel bij de keel grijpen, kandidaten om het dier op te vangen zijn er nog niet. "Hij is nog altijd beschikbaar voor een nieuw baasje", laten ze weten in het asiel. "Het is een open en vriendelijke hond", besluit John Ferdon.