Nederlandse zeilmeisje is getrouwd

Zeilmeisje Laura Dekker (intussen 19 jaar oud) is getrouwd met de 31-jarige Duitser Daniël Tealman. Het paar stapte vorige week in het -excuse le mot- huwelijksbootje.

De Nederlandse Laura Dekker werd bekend doordat ze 4 jaar geleden in haar eentje rond de wereld zeilde. Dekker is de jongste zeiler die dit ooit presteerde. Aanvankelijk werd de wereldreis tegengehouden omdat Dekker toen nog minderjarig was, maar uiteindelijk kreeg ze toch toestemming.

Na haar wereldreis zeilde Dekker door naar Nieuw-Zeeland. Daar woont ze sinds een poos samen met de 12 jaar oudere Duitser Daniël Tealman, op haar boot Guppy. Voor hun romantische trouwerij trokken Dekker en Tealman vorige week de Nieuw-Zeelandse bergen in.

Dat Daniël twaalf jaar ouder is, vindt het zeilmeisje alleen maar een voordeel, legde ze eerder uit, omdat ze “beter met oudere mensen kan omgaan" dan met leeftijdgenoten.