Nieuw seizoen én onlinetool van "D5R"

Ketnet heeft een derde seizoen besteld van "D5R" ("De vijver"), de serie over het wel en wee van vijf tieners. Daarnaast presenteert de VRT-jongerenzender een onlinetool die tieners helpt omgaan met een aantal "hobbels" in het leven.

"D5R" is een zogenoemde realistische fictieserie over het leven van Leyla, Wout, Kyra, Vincent en Amber, vijf tieners die in Vilvoorde wonen. De serie biedt een inkijk in het leven en de wereld van tieners van vandaag.

Twee seizoenen heeft Ketnet inmiddels uitgezonden. Vandaag maakt de VRT-jongerenzender bekend dat in samenwerking met producent Eyeworks een derde seizoen in de steigers staat. Dat gebeurt wederom in nauwe samenwerking met Awel, de vroegere Kinder- en Jongerentelefoon. De nieuwe afleveringen zijn in het najaar te zien op Ketnet en ketnet.be.

Bovendien stelt Ketnet een nieuwe onlinetool voor met tips voor tien "hobbels" die vele tieners op hun pad tegenkomen. Het gaat dan om lastige situaties zoals jaloezie, examenstress, gameverslaving, seksuele geaardheid en zo meer.